Home / various / Τύποι μηχανών παγωτού

Τύποι μηχανών παγωτού

Τύποι μηχανών παγωτού

Όταν οι θερμότερες ημέρες ξεκινάνε, ο καθένας – από τα παιδιά εως τους ενήλικες, ποθούν μια γλυκιά παγωμένη απόλαυση! Τα καταστήματα που πουλάνε παγωτά κάνουν τις δικές τους μυστικές συνταγές έτσι ώστε να προσφέρουν το καλύτερο προϊόν στους διψασμένους πελάτες τους! Για να γίνει όμως το παγωτό και να φτάσει προς κατανάλωση, πρέπει να φτιαχτεί και να παρασκευαστεί μέσα στη παγωτομηχανή. Σε αυτό το άρθρο θα μελετήσουμε τριών ειδών παγωτομηχανές.

Παγωτομηχανή μικρή για frozen yogurt

Ο συγκεκριμένος τύπος παγωτομηχανής είναι για μικρά καταστήματα, συνήθως καφέ ή αναψυκτήρια, που θέλουν ένα μικρό μηχάνημα για να παράγουν 1 γεύση παγωτού σοφτ ή frozen yogurt. Έχει πολύ καλή υφή του προϊόντος και επίσης το παγωτό βγαίνει αρκετά συμπαγής. Η παραγωγή του εξαρτάται από τον κάδο χωρητικότητας – έτσι εαν ο κάδος χωράει 10λίτρα παγωτό τότε μπορεί να βγάλει 10λίτρα με μια φορά(εαν είναι παγωμένο και έτοιμο). Με το ίδιο μηχάνημα γίνονται και τα παγωμένα ροφήματα(στυλ φρεντουτσίνο) ή οι γρανίτες. Το μόνο που αλλάζει είναι οι θερμοκρασίες που είναι διαφορετικές.

Παγωτομηχανή για παγωτό χωνάκι – επιδαπέδια με 2 γεύσεις

Αυτή είναι μια κλασσική παγωτομηχανή. Αυτές οι μηχανές παγωτού ζυγίζουν περίπου 120 κίλα και είναι αποκλειστικά για παραγωγή παγωτού σε χωνάκι. Παράγει περίπου 250 χωνάκια την ώρα – μπορεί και παραπάνω εαν το μοντέλο είναι δυνατότερο. Η συγκεκριμένη παγωτομηχανή είναι κατάλληλη για μεγάλα καταστήματα καφέ ή για καταστήματα που είναι πάνω στον κόσμο και θέλουν να προσφέρουν φρέσκο παγωτό μηχανής στους πελάτες τους. Οι μηχανές παγωτού είναι πολύ εύκολες στη χρήση τους, αρκεί να εκπαιδευτεί κατάλληλα ένας χειριστής.

Παγωτομηχανές για παραγωγή παγωτού

Η τρίτη κατηγορία παγωτομηχανών είναι οι μηχανές για παραγωγή σκληρού παγωτού βιτρίνας. Το παγωτό gelato φτιάχνεται μέσα σ’αυτές τις μηχανές παγωτού, με τις κατάλληλες α’ ύλες όπως σκόνη, παστεριωτή, γάλα, αυγά,κρέμα γάλακτος, πηκτικά,κ.α. Αφού αναμείξουμε όλα τα υλικά μαζί, ρίχνουμε το μίγμα στη παγωτομηχανή. Εκεί ανακατεύεται και παγώνει το παγωτό σε χρόνο από 8 εως 20 λεπτά. Αυτό εξαρτάται από το είδος της παγωτομηχανής που διαθέτουμε και τη δυνατότητες παραγωγής έχει. Μόλις το παγωτό βγει από την κατάλληλη μηχανή παγωτού, τότε ακολουθάει μια μεγάλη διαδικασία που περνάει μέσα από το shock freezer, έπειτα στον καταψύκτη και καταλήγει μετά από λίγο στη βιτρίνα παγωτού για διάθεσή στους πελάτες.

Αυτές είναι οι τρεις κατηγορίες των πιο δημοφιλών παγωτομηχανών. Κάθε κατηγορία έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τας. Πριν επιλέξετε μια μηχανή παγωτού, καλό είναι να επικοινωνήσετε με μια εταιρεία εξοπλισμού εστίασης με χρόνια εμπειρίας στο χώρο του παγωτού. Η FROZENBAR μπορεί να σας καθοδηγήσει στις σωστές επιλογές, έτσι ώστε να μην κάνετε κανένα λάθος όσον αφορά τον εξοπλισμό εστίασης που θα επιλέξετε για τις ανάγκες του παγωτού σας!

** Εαν θέλετε να φτιάξετε φρέσκο παγωτό στο σπίτι σας και δεν έχετε παγωτομηχανή, τότε μπορείτε να δείτε το παρακάτω βίντεο και να φτιάξετε μέσα σε μερικά λεπτά παγωτό χωρίς τον εξοπλισμό(μόνο για το σπίτι)

About Author: